Cupping massage

Cupping is een intensieve therapievorm die zijn oorsprong vindt bij de Chinezen en oude Egyptenaren. Zij pasten deze techniek reeds duizenden jaren geleden al toe om giftige stoffen naar de huidoppervlakte te zuigen. 

Bij Scalaris Coaching passen we cupping toe als een afgeleide vorm van de bindweefselmethode in combinatie met acupunctuur om doorbloeding in spieren en weefsels te verbeteren. Hierdoor kan het lichaam zich beter van afvalstoffen ontdoen. Tevens kunnen we cupping inzetten om energiestromen te stimuleren en ter ontspanning.


Een cupping massage start met een voorbereidende en ontspannende massage. Vervolgens worden de cups op de met olie ingesmeerde huid geplaatst. De bokaaltjes worden vacuüm gezogen en blijven enige tijd op de bepaalde punten staan. Hierdoor wordt de bloedsomloop plaatselijk gestimuleerd. Afhankelijk van de klachten, worden de cups  via diverse technieken voortbewogen. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied.

Hoewel de massage voor velen pijnlijk lijkt, ervaren de meeste mensen dit niet zo. Het kan wel even een raar  gevoel geven door de kracht van het vacuüm. De vacuümkracht van de cup kan op jou worden afgestemd. Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt.

Cupping kan ondersteuning bieden bij fibromyalgieklachten, chronische pijn- en luchtwegklachten, rug- en schouderklachten door stress en overbelasting, spierklachten, sportblessures en ter aanvulling bij een dieet of vastenkuur en bindweefsel problemen. 


Terug naar Aanbod van Massages