Preventief verzuim tekst

Verzuim voorkomen is beter dan genezen.Het is eenclichémaar elke werkgever zal het beamen.

Preventie is een kwestie van signaleren en handelen en gaat verder dan wettelijke verplichtingen, fysieke bescherming of een enkele workshop. Er is soms meer nodig om een medewerker vitaal aan het werk te houden.


Merk je dat een of meerdere van medewerkers niet goed in zijn of haar vel zit(ten)? Of de sfeer op de afdeling is al langere tijd onprettig? Levert een medewerker niet meer de productiviteit zoals je van hem of haar gewend bent? Of ontwikkelen medewerkers klachten? Dan is het tijd om in gesprek te gaan om erger te voorkomen. En dan? Hoe ga je daarmee om? Wat kun je doen en wat kun je deze medewerker(s) bieden?


Scalaris Coaching is goed inzetbaar om uw medewerkers te begeleiden en te ondersteunen, zodat zij weer in balans komen en lekker in hun vel gaan zitten. Dan maken zij weer die juiste keuzes om zich vitaal, betrokken en energiek te voelen.


De interventies maken we op maat en passend bij je bedrijf en/of persoon. Ieder mens en bedrijf is uniek en brengt dus zijn eigen situatie, vragen en uitdagingen met zich mee. Daarbij is het wellicht ook nodig om verder te kijken dan alle uiterlijke omstandigheden en in gesprek te gaan over de beweegredenen van iemands gedrag.

Als iemand bijvoorbeeld nek- en schouderklachten heeft, kan het helpen om de bureaustoel, muis of werkhouding aan te passen. Alleen soms is dat niet genoeg. Wellicht heeft deze persoon wel teveel verantwoordelijkheidsgevoel die uit balans is of werkt hij te gespannen vanwege faalangst waardoor deze klachten ontstaan.

Als iemand bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn heeft achter zijn computer, dan kan het helpen om zijn beeldscherm aan te passen en/of een bril aan te schaffen. De reden zou ook kunnen zijn dat zijn werkhouding belemmerend werkt of dat deze persoon teveel aan zijn hoofd heeft naast zijn of haar werk.

Soms spelen er allerhande problemen in de directe omgeving van de medewerker, waardoor diegene gehinderd wordt in zijn of haar normale functioneren.


Scalaris Coaching begeleidt medewerkers individueel en/of als team op de vier hoofdthema’s van vitaliteit: Voeding, Beweging, Stressreductie en Ontspanning. We halen belemmeringen naar voren en ondersteunen om deze weg te nemen.Een combinatie van interventies kan op maat worden ingezet zoals interne coaching, bedrijfsmassage, prikkelende short-breaks, loopbaanadvisering, ontspanning- en ademhalingstechnieken, werkhouding check,voedingsadvies etc. U gaat toch ook voor ontspannen medewerkers?


Als werkgever ben je natuurlijk geïnteresseerd in twee belangrijke dingen:

  • wat kost het?
  • wat levert het jouw bedrijf op?

Wat de eerste vraag betreft: het liefst verzorg ik in overleg een passende offerte. Graag bezoek ik daartoe jouw onderneming en hebben wij een vrijblijvend en oriënterend gesprek, waarna ik in overleg de beste optie voor jouw bedrijf zal samenstellen.

Wat jouw tweede vraag betreft:minder ziekteverzuim, positievere werksfeer, meer collegialiteit, hogere productiviteit, een proactieve houding eneventueel fiscale voordelen.


Vitale medewerkers is toch ook jouw doel!

unsplash