Lichaamsgerichte coaching, Massagetherapie en Stres & Burn-out coaching

Over mij

Home > Over 

Mathilda van der Hijden


 Als gepassioneerde lichaamsgericht systemisch ademcoach en massagetherapeut begeleid ik je graag om jouw balans te houden of jouw balans te hervinden in je werk, privé en/of in je lichaam. Dit doe ik met veel plezier en betrokkenheid vanuit mijn eigen bedrijf Scalaris Coaching, praktijk voor bewustwording, ontwikkeling en vitaliteit.


Ik ben Mathilda van der Hijden. Door mooie en verdrietige gebeurtenissen ben ik op zoek gegaan naar ondersteuning om deze ervaringen te verwerken en om vanuit innerlijke kracht verder te kunnen gaan. Tijdens deze processen raakte ik geïnteresseerd naar de beweegredenen van mensen. Om dit vorm te geven ben ik diverse opleidingen en cursussen gaan doen, heb ik mooie mensen ontmoet en heeft het mij geïnspireerdom met Scalaris Coaching te starten. Ik vind het boeiend om samen met jou op reis te gaan op jouw levenspad. Gezamenlijk bewandelen we de hoofdwegen, zijwegen en smalle paden. We staan stil bij kruispunten en onderzoeken mogelijkheden, waardoor je uiteindelijk zelf een bewuste passende keuze maakt om jouw levenspad met energie en vertrouwen te vervolgen.

Wat mijn klanten zeggen

Motivatie & Vertrouwen


Mathilda en ik hebben in 2015 en 2016 samengewerkt in de begeleiding van een complexe verzuimcasus, waarin diverse problemen op het gebied van gezondheid en arbeidsrelatie een rol speelden. In deze specifieke casus heeft Mathilda de medewerker door middel van getimed maatwerk in een positieve beweging gebracht, wat er uiteindelijk toe geleid heeft dat deze medewerker volledig hersteld voor een eigen (HBO)functie uit dienst is gegaan. Ze heeft aansluitend een andere baan gevonden.


Mathilda begeleidt medewerker en werkgever op zeer deskundige en respectvolle wijze en weet op alle fronten "het onderste uit de kan" te halen. Ze coacht op, motiveert en stuurt op basis van wederzijds vertrouwen en vakkennis.


Marcolien

Manager a.i. Avicen Midden Holland/Locatiemanager Martha Flora

Respectvol & Deskundig


Ik ben erg blij dat dit traject op het juiste moment op mijn pad is gekomen. Mathilda is een fijne luisteraar en het traject heeft mij veel gebracht. Ik had niet verwacht dat ik mij zo snel ook echt beter kon voelen. Ik ben zeer tevreden met haar begeleiding waarbij ze met deskundigheid, kennis van zaken en in een open en adviserende sfeer zonder dwingend te zijn en met respect voor mijn eigen ruimte, ik mij nu weer meer in evenwicht en balans voel.


Zij combineert juridische kennis met ervaring en overlegt hierover met mij in mijn specifieke situatie. Ze heeft mij tot nadenken aangezet en ik ga nu met meer begrip voor mijzelf en voeling met en over mijn lichaam verder in op mijn pad. 


Chantal

Klant Scalaris Coaching

Hartelijk & Positief


Mathilda leerde ik kennen als een hartelijke, enthousiaste en positieve coach die houdt van aanpakken op een andere manier dan ik gewend was. Ik dacht aan allerlei vaststaande formulieren die ik in moest vullen waar dan uit zou komen waarvan ik hield en welke baan er het beste bij me paste. Maar het ging anders, in mijn opzicht avontuurlijker en veel bewuster. Ik ben samen met haar een verkenningstocht begonnen naar bedrijven die me aanspraken. Daar maakten we dan een afspraak mee en ik werd buiten mijn verwachting altijd hartelijk welkom geheten om een dagje mee te lopen.


Zo heb ik geleerd om meer te durven wat nu ook goed van pas komt om te bereiken wat ik graag wil.
Naast het coachen en begeleiden naar werk kijkt ze ook heel goed naar de persoon en wat deze persoon nodig heeft. Bijvoorbeeld een massage, een ademhalingsoefening of een oefening om je bewuster te worden van je eigen (unieke) vaardigheden en hoe je deze wellicht in kan zetten in je werk.
Ik heb haar coaching als een verrijking ervaren in mijn zoektocht naar werk en een deel naar mezelf. Ik kan iedereen haar aanraden die houdt van meer dan een standaard loopbaancoach.


Lena

Cardiologisch verpleegkundige Groene Hart Ziekenhuis

Positieve verandering


Ik ben zeer tevreden. Mathilda nam goed tijd voor de behandeling, ze luisterde goed en geanticipeerd. Ik had niet gedacht dat het zoveel zo snel bij mij zou veranderen. Grappig hoe ze uit diverse ‘oosterse’ technieken dingen heeft gepakt die voor mij werken.

Gedurende de dag heb ik nu sneller door dat mijn spanning toeneemt en door mijn oefeningen te doen helpt het te verminderen. Als ik bijvoorbeeld in standje, hup,hup doorgaan ga, mijn ademhaling gaat omhoog en mijn schouders ook, ik vergeet mezelf en wat dingen met me doen dan weet ik het nu te keren en weer rust bij mijzelf te brengen. Dat voelt fijn en geeft mij vertrouwen.


Ik hoop, dat ik deze positieve kentering in mijn leven kan vasthouden en wil daar ook aan blijven werken. Ik ben me ervan bewust, dat dit een continu proces is. Bovendien heb ik ook genoeg stof gekregen om over na te denken in mijn persoonlijke leven en hoe ik daarmee om moet gaan. Dit proces is ook gaande en doet mij goed.


Karin

Klant Scalaris Coaching