Lichaamsgerichte coaching, Massagetherapie en Stres & Burn-out coaching

Voetenrefelexmassage

Home > Aanbod > Massagetherapie > Voetenreflexmassage

Bij een complete voetreflex behandeling kunnen de kleren worden aangehouden.


Voetreflexmassage is aan te raden bij: (preventieve)hoofdpijnklachten, nek- en rugklachten, spijsverteringsklachten, maag- en darmstoornissen, luchtwegproblemen zoals hooikoorts en astma, spier- en gewrichtsproblemen, neerslachtigheid, onrust, slapeloosheid, menstruatiestoornissen en hormonale klachten. Natuurlijk is deze behandeling ook heerlijk om te ondergaan ter ontspanning en om extra aandacht aan je voeten en onderbenen te geven waar je de hele dag op loopt.


De voeten weerspiegelen wat zich in het lichaam afspeelt.


Reflexologie is een soort massage, een druktechniek. Volgens de leer van de reflexzone-therapie is het hele lichaam weerspiegelt in de voeten en handen. Verschillende punten op de voeten en handen staan in verbinding met diverse organen, zenuwen, klieren en weefsels. Die verbinding loopt via energiebanen (zenuwbanen en meridianen).


Door middel van massage van de voeten wordt in feite het hele lijf aangeraakt en heeft dit een stimulerende werking op het corresponderende punt en functie in het lichaam. Zo wordt o.a. de doorbloeding gestimuleerd, het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen, stimuleert het zelfgenezend vermogen, de lymfestroom en de energiehuishouding. De behandeling is diep ontspannend en werkt vitaliserend.

unsplash