Adem Coaching

HomeAanbodLichaamgerichte Coaching > Adem Coaching

"Ademhaling is de brug die het leven verbindt met bewustzijn, die je lichaam verbindt met je gedachten"

-Thich Nhat Hanh-


Ontdek met een ademcoach de kracht van jouw ademhaling om verbetering te brengen en grip krijgen op stress, paniekaanvallen, slecht slapen, hyperventilatie en nog vele andere klachten die kunnenn onstaan. Ervaar met je eigen adem meer energie, kracht en balans.


Wist je dat we gemiddeld  zo’n 20 tot 25 duizend ademhalingen per dag nemen. Voor het grootste deel doen we dat onbewust. Gelukkig wel, want stel je voor dat je over iedere ademhaling moet nadenken. Toch is het belangrijk om je bewuster te zijn van hoe je ademt. Je adem speelt namelijk de hoofdrol bij alle processen in jouw lichaam. Adem je niet optimaal dan is dat van invloed op je gezondheid én op hoe je je voelt. Met ademcoaching word je bewuster van en leer je controle te krijgen over je ademhaling. Door middel van oefeningen op maat krijg je jezelf weer in balans. Door te leren hoe je je adem kunt gaan sturen ga  je de eigen kracht van je lichaam en je brein voelen waardoor je weer vol met energie zit.


Herken je dit:

  • Je voelt je vermoeid en hebt last van stress
  • Gaat het ontspannen je steeds moeilijker af
  • Ga je geregeld over je grenzen heen en voel je jezelf gejaagd
  • Heb je moeite om je focus te houden en aanwezig te blijven gedurende je dag
  • Vliegen je gedachten alle kanten op
  • Je voelt je uit balans en bent snel geagiteerd of geemotioneerd
  • Regelmatig last van hoofdpijn en ander burn-out klachten
  • Je hebt last van hyperventilatie of astma
  • Heb je moeite met inslapen en/of doorslapen
  • Je voelt je onzeker en vraagt je af: 'Doe ik het wel goed?, Ben ik het wel waard?'


Hoe adem jij?

Met ademcoaching leer je herkennen hoe je ademt en hoe je invloed kun hebben op jouw ‘staat van zijn’ met behulp van je de adem. Ademwerk is dus een combinatie van bewustwording, voelen en sturen door middel van ademoefeningen en lichaamswerk.

Ontdek hoe jij  je goed kunt voelen, je weer kan focussen, heerlijk en diep kunt slapen en je elke dag lekker uitgerust en ontspannen kunt voelen.


Dat wil ik, maar hoe?
Ik hoor het vrij vaak van mijn cliënten: 'Ik weet niet hoe ik het moet veranderen!'. Jouw adempatroon en klachten zijn niet van de één op de andere dag geworden wat het nu is en het heeft dus ook weer wat tijd en oefening nodig om terug te keren naar de natuurlijke flow. Het is ook belangrijk om te onderzoeken wat de triggers zijn in jouw leven waardoor jouw adem suboptimaal is. Wil je serieus aan de slag om je ademhaling te verbeteren dan kan ik je daar op verschillende manieren bij helpen.

unsplash