Lichaamsgerichte coaching, Massagetherapie en Stres & Burn-out coaching

Lichaamgerichte Coaching

HomeAanbodLichaamgerichte Coaching > Lichaamsgerichte Coaching

De kracht van jou als mens kan pas echt tot uiting komen als er een samenwerking is tussen het Hoofd, het Hart, het Instinct en je Lichaam. Lichaamsgerichte coaching is een van de technieken waar ik graag mee werk als we op reis zijn om een klacht te verminderen of bij de begeleiding van je persoonlijke ontwikkelvraagstuk.


Deze vorm van begeleiding is erop gericht dat ieder mens bij elke ervaring een gevoel en een gedachte heeft die met elkaar in verbinding staan en je gedrag beïnvloeden. Een gedachte is van het hoofd alleen een gevoel wordt in het lichaam beleefd. Lichaamsgerichte coaching helpt je om bewuster te worden van de signalen die je lichaam geeft en ze te gebruiken als wegwijzer. Je wordt uitgenodigd naast het denken ook vooral te (blijven) voelen. In onze maatschappij maken we onze gedachten belangrijker dan ons lichaam, terwijl ons lichaamsbewustzijn dieper en wijzer is dan ons hoofd. Je lichaam geeft uitdrukking aan je gevoelens en emoties die in je dagelijks leven een belangrijke kompas zijn om te voelen hoe het met je is. 


De mensen en kinderen met wie ik werk lieten mij steeds weer zien hoe hun lichaam onlosmakelijk verbonden was met wie ze verder waren. Die ontdekking liet mij niet los en daarom ben ik deze vorm van coaching gaan toevoegen. Want weten en inzicht krijgen over jezelf is mooi, alleen werkelijke verandering die bij jou past kun je pas echt gaan integreren in je leven als je hem ook gaat voelen hoe die voor je werkt.


Hiervoor gebruik ik naast coachtechnieken ook vele andere methodieken zoals ademhaling- en ontspanningstechnieken, familie opstellingen via het lichaam, mindfulness, EFT (Emotional Freedom Technique), BDR (Body Drum Release),  en massage therapie.

unsplash